Gyors megoldás skoda autózár nyitás esetére

 

Nem nyílik, elveszett a kulcs, meghibásodott az elektronika, beragadt az ajtó, bezártad a kulcsodat. Ez mind oka lehet annak, ha nem nyílik a Škoda ajtaja. Még mielőtt kétségbe esnél fontos tudnod, hogy meg tudjuk oldani a problémádat, számunka a Skoda autózár nyitás hozzátartozik a mindennapi rutinhoz!

 

Állsz a saját autód mellett, az ajtók viszont nem nyílnak. Mi lesz most? Pótkulcs természetesen nincs. Ha Skoda márkájú autód van, a megoldás nincs is olyan távol, csak a megfelelő telefonszámot kell tárcsáznod, mi pedig azonnal érkezünk a helyszínre és segítünk megoldani a problémádat. 

Hogy lehet egy Skoda autózárat kinyitni?

 

A Skoda autózár nyitásának módszere számos tényezőtől függ. A kocsi pontos típusa és a gyártási éve nagyon sokat számít egy ilyen munka szempontjából, így mikor szerelőt hívsz, mindenképpen mondd el ezeket az információkat neki még a telefonban. 

A régebbi évjáratú Skodák esetében könnyebb dolga van a szakembernek, ugyanis ezek mechanikusan nyílnak, a rendszer nem zár le nem megfelelő kulcs használata esetén. Az újabb évjáratú autók azonban már elektronikus, dupla retesz-zárral vannak felszerelve, így az ilyen kocsik esetében csak záron keresztül lehetséges a művelet elvégzése. Mivel ezek a zárak kizárólag csak akkor nyílnak ki, ha a megfelelő kulcsot érzékelik, egy kicsit „be kell csapni” az autót, hogy kinyíljon az ajtaja. 

A fenti trükk viszont csak akkor vethető be, ha hibátlanul működik az autózár. Egy kisebb hiba esetén már más megoldást kell keresni. Meghibásodás általában akkor következik be, ha a Skoda tulajdonosa sosem nyitotta kulccsal a kocsit, rendszerint csak a távirányítót használta, ilyenkor a zárat belepi a por, és egyéb apró szennyeződések.

 

Mindenképpen szükség van szakemberre Skoda autózár nyitás esetén?

 

A válasz egyértelműen igen. Bármilyen egyszerűnek is tűnik, semmiképpen ne próbáld meg egyedül megoldani a helyzetet, hiszen csupán 2 megoldás jöhetne szóba:

 

  1. az egyik a drót használata, amivel garantáltan össze fogod karcolni a kocsidat, ráadásul az újabb típusú autóknál még csak eredményre sem vezet, hiszen az elektronikai rendszer illetéktelennek érzékel majd téged. 
  2. A másik az, hogy betöröd az egyik szélvédőt vagy az egyik ablakot, ám ez nem csak veszélyes, de még költséges kárt is okozol vele saját magadnak. 

 

Érdemes tehát a feladatot inkább szakemberre bízni, aki elég tapasztalattal és megfelelő szerszámokkal rendelkezik ahhoz, hogy karcolás és egyéb sérülés nélkül nyissa ki a kocsi ajtaját és mentsen meg szorult helyzetedből. Ha már most elmented a telefonszámunkat (jobb félni mint megijedni alapon) és később esetleg hasonló bajba kerülsz, egyszerűen csak tárcsáznod kell és várnod a segítség megérkezésére. Ígérem, hogy hamar ott leszünk!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!