Mit tegyél, ha a Ford Focus ajtó nem nyílik?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Ford Focus ajtó nem nyílik

Amikor nem nyílik a Ford Focus ajtó…

 

A Ford Focus egy rendkívül közkedvelt autótípus hazánkban, mivel megfizethető és megbízható. Ennek ellenére megeshet, hogy meghibásodik a kocsi zárrendszere, akár az időjárási viszonyok miatt, akár az autó belső hibájából. A márkaszervíz nagyon drága lehet, de szerencsére itt szakértő segítséget kaphatsz elérhető áron!

 

Segítség, nem nyílik az autóm!

 

Kellemetlen és kétségbeejtő szituációkat eredményezhet, ha a kocsi zárrendszerével valamilyen galiba van. Általában ugyanis azért ülünk autóba, mert valahová belátható időn belül oda akarunk érni, erre pedig a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás a kocsikázás… lenne. Akkor azonban egészen más a leányzó fekvése, ha képtelen vagy beszállni az autódba, mert a zárrendszer megmakacsolja magát. Ez bizony a Ford Focusokkal is előfordulhat, bármilyen megbízható autó is alapesetben.

 

Semmiképp ne improvizálj!

 

Az első dolog, amivel tisztában kell lenned ilyenkor, hogy a filmekben olyan rendkívül hatékonynak tűnő megoldások a való életben csak még inkább megnehezítik a helyzetet. Igaz, hogy az autó külső sérülésével járó megoldások a leggyorsabbak, és rövidtávon a legolcsóbbak is (hiszen bármikor teljesen ingyen betörheted a kocsi ablakát), hosszabb távon rengeteg fejtörést fognak még okozni neked, amikor a hosszúra nyúló szervizidő miatt hetekre autó nélkül maradsz. 

 

Fontos, hogy tudd, mi a probléma forrása

 

A zárrendszer meghibásodásának rengeteg oka lehet, és teljesen természetes, hogy laikusként első ránézésre nem tudod megállapítani, hogy pontosan miért is nem nyílik a kocsi. Természetesen, ha például beletörted a zárba a kulcsot, akkor elég nyilvánvaló a probléma eredete, de vannak sokkal kevésbé kézenfekvő helyzetek. A téli hideg időjárás sok olyan bakit eredményezhet, amivel nyáron nem kell megbirkózni az autóvezetőknek, például, hogy befagy a zár, vagy esetleg maga az autó. Az ilyen esetekben nagy kár lenne azonnal zúzással megoldani a problémát.

 

Ha egyáltalán nem jutsz be a kocsidba, az a Focusokra jellemző. A vezető oldali zárak 90%- át feltörik, így kulcssal sem nyitható, ezt majd cseréltetned kell. A távirányító elveszti a programozását, vagyis nem isemri fel az autó, hogy a sajátja. Így kinyitás után újra kell tanítani (ezt a helyszínen megoldom). Harmadik hiba lehetőség az autó akkumulátorának lemerülése.

 

Hívj szakértő segítséget!

 

A legjobb megoldás mindig az, ha egy szakértő segítségét kéred. Igaz, ez egy kicsit több időbe telik, mintha te magad próbálod meg elhárítani a problémát, viszont így az autód is ép marad, és a pénztárcád is vastagabb, hiszen nem kell majd utólag szervizre költened. 

Persze hirtelen szerelőt találni elég nehéz feladat tud lenni, még egy olyan nagy városban is, mint Budapest, hiszen nehéz elsőre megtalálni a legjobb embert. Ezért érdemes már most elmentened kollégáink telefonszámát, hogy a későbbiekben, ha esetleg bajba kerülsz, azonnal tudd majd, hogy kit érdemes hívni. 

 

Miért minket válassz?

  • Mert kollégáink jól ismerik a Ford Focusok minden sajátosságát, így könnyedén megtalálják a probléma eredetét.
  • Mert nagy szakértelemmel rendelkezünk és zúzás nélkül kinyitjuk az autódat.
  • Mert gyorsan és elérhető áron dolgozunk.
  • Mert bármikor hívhatsz minket bizalommal.
  • És mert ez a legkevesebb stresszel járó megoldás számodra és az autód számára is!

Mert mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

 

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95